Unik Performance

Tager vi vores egen medicin?

Som HRD professionelle arbejder vi seriøst, målrettet og vedholdende med kompetenceudviklingsaktiviteter for ledere og medarbejdere!

Det er et kerneområde for virksomheden og selvfølgelig er der en efterfølgende forventning til ændret adfærd og performance – men hvad med os selv?

Gitte Mandrup (http://gittemandrup.dk/) arbejder med forretningsdrevet HR og perspektivet HR udefra og ind, som er inspireret af Dave Ulrich – se også bogen HR Udefra og Ind.

En af de 4 hovedkonklusioner fra bogen jeg hæfter mig ved, i denne tilgang til HR er – at HR/HRD mangler kompetenceudvikling. HR faget er dynamisk og under forandring og HR/HRD professionelle skal være i stand til at imødekomme de nye udfordringer, krav og forventninger de hele tiden møder i deres hverdag.

Men opdager de det? Og reagerer de på det kompetence gab som de selv står overfor?
Det får mig til at tænke på hvor gode vi egentlig er til at kompetence udvikle os selv? Hvornår har du f.eks. fået nye kompetencer indenfor Learning & Development – her tænker jeg ikke kun på inspiration i forhold til en konference, bog, oplæg eller andet (som ikke nødvendigvis giver dig nye kompetencer)?

Og hvor og hvordan kan vi tilegne os de nye kompetencer? – som der er en bred enighed om, er afgørende for at vi kan skabe resultater for virksomheden/forretningen? Det kan f.eks. være i vores arbejde med strategi arbejdet, HR nøgletal, Strategisk Kompetenceudvikling, Forretningsorientering eller noget helt andet der er relevant i forhold til din organisation?

Et eksempel på hvad det betyder at investere i efteruddannelse er: Det offentlige skal investere i efteruddannelse til voksne og selvom der her tales om et andet uddannelsesniveau – skal vi måske kigge indad og se på hvordan HRD professionelle kan og skal kompetence udvikles? Er det her vores vaner kan brydes og den traditionelle tilgang og praksis kan knækkes? Og er det her HR berettigelse og overlevelse ligger for at vi kan skabe værdi for organisationen?

En anden overvejelse er også, hvordan vi som HRD professionelle kan udvikle de nye kompetencer? Hvilke kompetenceudviklingsaktiviteter giver mening i forhold til behovet og hvad er f.eks. udbuddet for kurser og efteruddannelse (både nationalt og internationalt) – hvad er de enkelte forløb værd herunder hvilken transfer og effekt får vi ud af at deltage (hvis der er noget at deltage på)?

Jeg ved naturligvis ikke hvad du og resten af HR organisationen i din virksomhed gør – og jeg har bestemt ikke svarene på alle de ovenstående spørgsmål. Men en ting synes jeg er vigtig her og det er at sætte det på vores HR/HRD/L&D dagsorden 🙂 Er du enig?

Til orientering kan du finde mig på Finanssektorens HR Konference den 16. juni, hvor jeg har fået fornøjelsen af at bidrage med: Design for Transfer”- Når læring skal omsættes og forankres til kompetencer. Du kan se mere om konferencen her og programmet for dagen kan du finde her – måske ses vi? Jeg glæder mig ihvertfald………..

Som sædvanlig er du velkommen til at kontakte mig ved at ringe  på tlf.: 6013 2913 eller skriv til jane@unik-performance.dk og evt. byde på en kop kaffe.

Så kan vi tale om, hvad du lige præcis står med af tanker, ønsker og behov når det handler om transfer og (strategisk) kompetenceudvikling, kurser og efteruddannelse.

God arbejdslyst!
Mange Transferhilsner

Jane
CEO, Unik Performance og Unik Performance Academy


Har du set vores Online Master Class? Vil du med! 

Det er for dig der arbejder professionelt og på et højt niveau med kompetenceudvikling – det være sig designer, køber eller udbyder.
Det er et intensivt forløb, som er designet til, ikke kun at starte processer omkring transfer, transferfremmende faktorer og transferaktiviteter, men også at implementere og forankre det lærte.

Er du en ildsjæl der vil gøre en forskel og ved at det der gøres i dag med kurser og efteruddannelse kan gøres meget bedre, er det måske et perfekt forløb for dig?

Så er du 120 % klar til at komme i gang med at udvikle dine kompetencer, få værktøjerne og metoderne til at arbejde med Strategisk kompetenceudvikling og design af kompetenceudviklingsforløb?

Hvis ja, så se mere HER.
Prisen for forløbet incl. On- og offline materiale, optagelser af workshops m.v. er 7.400 ex. moms.


Har du opdaget, at vi har tilføjet en række forskellige værktøjer og skabeloner til Transferprofilen (mini)?

Se mere: Klik på billedet eller Klik her


Kunne du bruge coaching og sparring til:

  • Struktur og opsamling på nuværende tanker, aktiviteter og perspektiver på læring, transfer og effekt af kurser og efteruddannelse
  • Strategi for Learning og Development (Personalepolitik – kompetencestrategi)
  • Design og kvalitetssikring af interne og eksterne efteruddannelsesforløb
  • Udfordring, krav og forventninger til interne og eksterne leverandører samt bidragsydere, når der købes eksterne kurser og efteruddannelse
  • Bedre udnyttelse af uddannelsesbudgettet, herunder udvikling og implementering af procedure og læringsmiljø i organisationen der understøtter effekt og forankring
  • Coaching i transferprofil og øvrige transferaktiviteter før, under og efter undervisning
  • Værktøjer, koncepter og skabeloner til transferfremmende aktiviteter
  • Oplæg, workshop, seminarer og foredrag
maj 28, 2019
@ Unik Performance 2020