Unik Performance

Hvor kan dit fokus være, når vi taler om kompetenceudvikling i dag? Her inspiration/undersøgelse der måske kan guide dig som HRD/L&D professionel?

   Så lad da værrrrr – var overskriften på det sidste nyhedsbrev. Men en ting er hvad vi skal lade være med – en anden ting er, hvad vi så skal gøre, når vi vil arbejde professionelt med Learning & Development?

Kender du ordsproget: Når forandringens vinde blæser ind over land,- er der nogle der bygger læhegn og andre der bygger vindmøller? Jeg har tidligere henvist til Jane Hart og hendes inspirerende arbejde, men nu vil jeg henlede din opmærksomhed på hende igen, fordi hun kan give dig inspiration hvis du skal i gang med at bygge vindmøller………

Hun arbejder med en selvudviklet model, som forsøger på en struktureret og overskuelig måde at vise hvor vi skal have vores fokus, hvis vi vil arbejde med nutidens læring, kompetenceudvikling og dermed ændret performance .

Hun udarbejder en række analyser og her er en af dem som er den fjerde af sin slags: Learning in the Workplace Survey 2015 (du kan selv deltage med din besvarelse ved at følge linket). Efterfølgende får du resultaterne, hvor respondenterne har svaret på hvordan de lærer. Da jeg var inde og besvare undersøgelsen, så resultaterne sådan ud – top 3:

 1. Knowledge sharing within your team
 2. Web search for resources (eg Google)
 3. General conversations and meetings
 4. Personal & professional networks and Communities

Og nederst (ud af de her valg og i denne undersøgelse) er – SURPRISE: Company training/e-learning. Det kan der være mange årsager til og jeg vil gerne understrege, at jeg ikke anerkender denne undersøgelse som forskning,- men det ændre ikke ved, at ved en nærmere analyse af resultaterne, kunne der ligge flere interessante områder, der kunne give god inspiration til det fremadrettede L&D arbejde.

Jane Hart stiller os alle det spørgsmål:

What does this mean for L&D departments? It suggests the focus of their work should be in the areas that are seen as high value, e.g.

 1. supporting knowledge sharing in work and project teams across the organisation
 2. building the NEW personal and social learning skills that will ensure all employees can thrive in today’s workplace.
 3. developing self-service resources in more usable and popular formats

Giver det stof til eftertanke? Lyst til at analysere tallene noget mere? Måske er du og din organisation godt på vej? Eller er det helt nyt for dig?

Som sædvanlig er du velkommen til at kontakte mig ved at ringe  på tlf.: 6013 2913 eller skriv til jane@unik-performance.dk og evt. byde på en kop kaffe.

Så kan vi tale om, hvad du lige præcis står med af tanker, ønsker og behov når det handler om transfer og (strategisk) kompetenceudvikling, kurser og efteruddannelse.

God arbejdslyst!
Mange Transferhilsner

Jane
CEO, Unik Performance


Har du set vores Online Master Class? Vil du med! 

Det er for dig der arbejder professionelt og på et højt niveau med kompetenceudvikling – det være sig designer, køber eller udbyder.
Det er et intensivt forløb, som er designet til, ikke kun at starte processer omkring transfer, transferfremmende faktorer og transferaktiviteter, men også at implementere og forankre det lærte.

Er du en ildsjæl der vil gøre en forskel og ved at det der gøres i dag med kurser og efteruddannelse kan gøres meget bedre, er det måske et perfekt forløb for dig?

Så er du 120 % klar til at komme i gang med at udvikle dine kompetencer, få værktøjerne og metoderne til at arbejde med Strategisk kompetenceudvikling og design af kompetenceudviklingsforløb?

Hvis ja, så er se mere HER.
Prisen for forløbet incl. On- og offline materiale, optagelser af workshops m.v. er 7.400 ex. moms.


Har du opdaget, at vi har tilføjet en række forskellige værktøjer og skabeloner til Transferprofilen (mini)?

Se meget meget mere på Unik Performance Academy – klik på billedet eller Klik her


Kunne du bruge coaching og sparring til:

 • Struktur og opsamling på nuværende tanker, aktiviteter og perspektiver på læring, transfer og effekt af kurser og efteruddannelse
 • Strategi for Learning og Development (Personalepolitik – kompetencestrategi)
 • Design og kvalitetssikring af interne og eksterne efteruddannelsesforløb
 • Udfordring, krav og forventninger til interne og eksterne leverandører samt bidragsydere, når der købes eksterne kurser og efteruddannelse
 • Bedre udnyttelse af uddannelsesbudgettet, herunder udvikling og implementering af procedure og læringsmiljø i organisationen der understøtter effekt og forankring
 • Coaching i transferprofil og øvrige transferaktiviteter før, under og efter undervisning
 • Værktøjer, koncepter og skabeloner til transferfremmende aktiviteter
 • Oplæg, workshop, seminarer og foredrag
@ Unik Performance 2020