Unik Performance

Får vi hvad vi forventer? Fra kursus til kompetence og Performance – rigtig eller forkert?

Vi vil jo gerne italesætte Transfer, så der kan sættes nye standarder for hvordan vi tænker og bruger kurser/efteruddannelse. Resultatet skulle gerne blive op til 4 gange større kompetenceudvikling og at det lærte (i undervisningen) forankres og bruges i egen praksis.

Men vi er bestemt ikke de eneste og her er efter vores mening en skarp, enkel og overskuelig artikel med fokus på post-training: The Training to Competence Myth – artikel fra Marc Rosenberg med et interessant perspektiv på (dine/vores) forventninger kontra de resultater der opnås af on/offline kurser og efteruddannelse.


slide-14Vi har hen over i de seneste måneder  modtaget en række spørgsmål om den nye og revolutionerende Transferprofil (se mere her hvis du ikke har hørt om den), som vi har lanceret tidligere i år.

Et af dem er, om Transferprofilen kan sammenlignes med andre værktøjer og/eller analyser som HR/HRD/L&D kender til og anvender i forvejen?

Det korte og meget forenklede svar – er ja!

Prøv lige engang at tænke på de forskellige analyseværktøjer som  virksomheder bruger, når de rekrutterer. Det kan være personprofiler eller personlighedstest, som i dag bliver brugt som en naturlig del af rekrutteringsprocessen til at udvælge den rette kandidat til et givent job. Eksempler er Master Person Analyse, DISC, Bidrag til bedømmelse (CLF), PAPI (Cubiks).

Transferprofilens grundlæggende tankegang er den samme,- nemlig at få et indblik i og dermed kunne vurdere om der er et godt match (her for kompetenceudvikling), herunder hvor gode vilkår og forudsætninger der er for det bedste resultat.

Den store forskel ligger i det fokus Transferprofilen har. Prøv at tænke på det scenarie, hvor en virksomhed (i stedet for at skulle ansætte) vil sende en chef/leder/medarbejder på et (internt/eksternt) kursus eller efteruddannelse. Virksomheden vil gerne sikre sig,  at aktiviteten ender i kompetencer der bruges i hverdagen.

I stedet for en personprofil til rekruttering – bruges nu Transferprofilen til at se på, om de rette vilkår og forudsætninger er til stede, for at kurset/efteruddannelsen ender i kompetencer og performance. Den avancerede transferprofil analyserer på i alt 11 faktorer udenfor selve undervisningen, fordi det er her betydningen (80%) for det endelige resultat ligger.

Når det handler om rekruttering vil kandidaten blive indkaldt til en samtale og få en tilbagemelding på resultatet, som er genereret ud fra kandidatens besvarelser på en række “spørgsmål”.

Med Transferprofilen deltager den der skal af sted (“den lærende”) og dennes chef i en lignende samtale (online videokonference) med en transferspecialist. Resultatet er her genereret af besvarelser på spørgsmål “den lærende” og dennes chef (hvis det er den avancerede transferprofil, så skal en kollega og en fra HR afdelingen også svare på en række spørgsmål).

Der gives også her en tilbagemelding på resultatet, men der er én stor forskel – nemlig at der også fokuseres på hvordan man proaktivt kan påvirke kompetenceudviklingsprocessen positivt og fremadrettet.

2012-10-24 13-12-54.154Håber ovenstående svar er rimelig fyldestgørende. Vi vil gerne sige tak til spørgsmålet – kom endelig med flere. Som altid er du velkommen til at kontakte mig ved at ringe  på tlf.: 6013 2913 eller skriv til jane@unik-performance.dk og evt. byde på en kop kaffe. Så kan vi tale om, hvad du lige præcis står med af tanker, ønsker og behov når det handler om transfer og kompetenceudvikling.


 

Har du set vores Online Master Class? Det er for dem der arbejder professionelt og på et højt niveau med kompetenceudvikling – det være sig designer, køber eller udbyder. Det er et intensivt forløb, som er designet til, ikke kun at starte processer omkring transfer, transferfremmende faktorer og transferaktiviteter, men også at implementere og forankre det lærte.Det starter den 16. september og du kan se mere om det her – er du en ildsjæl der vil gøre en forskel og ved at det der gøres i dag med kurser og efteruddannelse kan gøres meget bedre, er det måske et perfekt forløb for dig?

Der er også en indbydelse til et seminar den 9. oktober: Vejen til læring med effekt – hvad er nøglen? Du kan se den her eller en kort video om indlægsholderne og de spændende emner her.

august 21, 2014
@ Unik Performance 2020