Unik Performance

Så lad da vææærrr!

   Vi kender udtrykket fra TV programmet: Live fra Bremen på TV2  – men vi kan også sagtens bruge det i når vi taler om at bruge penge på kurser, Transfer og kompetenceudvikling!

Fordi kurser “sjovt nok” ikke i 85 % af tilfældene, giver nogen kompetenceudvikling, performance og dermed værdi hverken for den enkelte eller for organisationen!

Unik Performance har fået publiceret en (synes vi selv), skarp artikel i Dansk HR’s Magasin Uddannelse & Udvikling. Paradokserne i brugen af virksomhedernes ressourcer på kurser og efteruddannelse, men også at udbyderne bliver ved med at tilbyde et produkt DER IKKE VIRKER – er på spil her!

Uddannelse og Udvikling 2015Du kan læse den ved at klikke HER.

Samtidig havde jeg for nyligt fornøjelsen af, at tale med en erfaren konsulent, der igennem mange år har arbejdet med Transfer og Brinkerhoff (Courageous Training, Bould Actions for Business Results – 2008).

Jeg var nysgerrig på hendes erfaringer og selvom jeg ved hvor galt det står til, var jeg rystet over hendes historier. Jeg vil tillade mig at fremhæve 3 ting, hun sagde:

1. Det er da utroligt, at den generelle opfattelse stadig er, at et kursus/efteruddannelse kan stå alene! Hvorfor er det så svært, at gøre det anderledes, når vi nu ved bedre? Det der gøres i dag, bliver jo en event i stedet for et kompetenceudviklingsforløb der med en række transferfremmende aktiviteter skal understøtte udviklingen af kompetencer og ende i performance……….

2. Hun sagde også at det er chefer og ledere der er nøglen – det er dem der skal være super skarpe på hvad der kan forventes af et kursus/efteruddannelse. Derigennem også  blive 180 % klar over hvad der skal til af før, under og efteraktiviteter, hvis investeringen skal resultere i andet end et ringbind i reolen!

3. “Der er igennem de seneste år udviklet meget på selve undervisningen og undervisningsformen – der er IKKE mere potentiale der! Så stop med at have fokus på det og brug i stedet kræfterne på det der virkelig rykker, nemlig faktorer hos den person der er af sted og det som Bjarne Wahlgren kalder “Anvendelseskonteksten”.

Jeg håber selvfølgelig, at der kun er gode historier i din organisation! Det er så vigtigt, at du og alle andre får “knækket koden” – fordi så er det faktisk ikke så svært at finde ud af hvad man skal gøre og hvordan det skal gøres! 

Som sædvanlig er du velkommen til at kontakte mig ved at ringe  på tlf.: 6013 2913 eller skriv til jane@unik-performance.dk og evt. byde på en kop kaffe. Så kan vi tale om, hvad du lige præcis står med af tanker, ønsker og behov når det handler om transfer og (strategisk) kompetenceudvikling, kurser og efteruddannelse.

God arbejdslyst!

Mange Transferhilsner

Jane

CEO, Unik Performance


Har du set vores Online Master Class?

Få pladser på forårets forløb tilbage – så det er nu hvis du vil med!

Det er for dig der arbejder professionelt og på et højt niveau med kompetenceudvikling – det være sig designer, køber eller udbyder. Det er et intensivt forløb, som er designet til, ikke kun at starte processer omkring transfer, transferfremmende faktorer og transferaktiviteter, men også at implementere og forankre det lærte.

Er du en ildsjæl der vil gøre en forskel og ved at det der gøres i dag med kurser og efteruddannelse kan gøres meget bedre, er det måske et perfekt forløb for dig?

Hvis du er 120 % klar til at komme i gang med at udvikle dine kompetencer, få værktøjer og metoder til at arbejde med Strategisk kompetence-udvikling og design af kompetence-udviklings-forløb, så er her lidt yderligere informationer:

Dit udbytte af at deltage i Master Class (lærings- og kompetence mål):

– Du vil få viden om transfer – hvad er det og hvad skal der fokus på

– Du vil få viden om læringsteori og specielt KOLB

– Du kan kende forskel på lærings- og transferaktiviteter

Læringsmiljøet i organisationen – analyse af og hvordan udvikles det

– Du kan strukturere kompetenceudviklingsforløb, herunder skabe sammenhæng, udvikle samt bruge transfer fremmende aktiviteter med fokus på før, under og efter selve undervisningen

– Du kan identificere og gennemføre relevante transferaktiviteter

– Du vil have viden om og kende formålet med en Transferprofil, Train the Learner/Manager, lærings-og Transferplan, løbende coaching/sparring og logbog.

– Du kan identificere og vide hvad forskellige interessenter skal bidrage med set i forhold til transfer af efteruddannelse, herunder:

->Lederens rolle, ansvar og muligheder for understøttelse af individuel og organisatorisk læring, forankring og effekt

->Medarbejderens eget ansvar, rolle og muligheder for understøttelse af egen læring, forankring og effekt

->HR’s rolle, understøttelse af og facilitering af organisationens kompetenceudvikling

Forløbet er 100 % online – nemt og fleksibelt ikke? Forløbet er struktureret således:

Uge 1: Modul 1: kl. 9.00 – 12.00. Modul 2: kl. 9.30 – 11.30 eller kl.19.00 – 21.00. Uge 2: Modul 3: kl. 9.30 – 11.30 eller kl.19.00 – 21.00. Uge 3: Modul 4: kl. 9.30 – 11.30 eller kl.19.00 – 21.00. Uge 4: Modul 5: kl. 9.30 – 11.30 eller kl.19.00 – 21.00. Uge 5: Modul 6: kl. 9.30 – 11.30 eller kl.19.00 – 21.00. Uge 6: Modul 7: kl. 9.00 – 12.00. På modulerne 2 til 6 kan du selv vælge om du vil deltage om formiddagen eller aftenen.

Praktiske oplysninger:

Prisen for forløbet incl. Transferprofil, on- og offline materiale, optagelser af workshops m.v. er 7.400 ex. moms. Du skal have adgang til en tablet, pc’er eller bærbar computer med headset/kamera og en rimelig internet forbindelse. Alle workshops optages, så du kan se eller gense dem. Du skal være indstillet på at arbejde med temaer/opgaver imellem de virtuelle workshops, hvis du vil have et optimalt udbytte.


Har du opdaget, at vi har tilføjet en række forskellige værktøjer og skabeloner til Transferprofilen (mini)?

Se meget meget mere på Unik Performance Academy – klik på billedet eller Klik her


Kunne du bruge coaching og sparring til:

  • Struktur og opsamling på nuværende tanker, aktiviteter og perspektiver på læring, transfer og effekt af kurser og efteruddannelse
  • Strategi for Learning og Development (Personalepolitik – kompetencestrategi)
  • Design og kvalitetssikring af interne og eksterne efteruddannelsesforløb
  • Udfordring, krav og forventninger til interne og eksterne leverandører samt bidragsydere, når der købes eksterne kurser og efteruddannelse
  • Bedre udnyttelse af uddannelsesbudgettet, herunder udvikling og implementering af procedure og læringsmiljø i organisationen der understøtter effekt og forankring
  • Coaching i transferprofil og øvrige transferaktiviteter før, under og efter undervisning
  • Værktøjer, koncepter og skabeloner til transferfremmende aktiviteter
  • Oplæg, workshop, seminarer og foredrag
marts 17, 2015
@ Unik Performance 2020